1. ŻURAWINA JAK ANTYBIOTYK – PRZEPIS BABCI MAJKI.

 

 

Żurawinę zmiksować mikserem, dodać miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, sok z cytryn.

Dokładnie wymieszać drewnianą łyżką w emaliowanym garnku. Złożyć do wyparzonych i wysuszonych słoików. Przechowywać w chłodnym miejscu.

Zapobiegawczo – 1 łyżeczka dziennie.

Leczniczo na przeziębienie, katar, grypę - 3 razy po łyżeczce.


2. ALOES WEDŁUG BABCI STASI.

Połączyć, po 5 dniach pić po łyżce stołowej 1 godzinę przed jedzeniem.

 

3. KROPLE BURSZTYNOWE BABCI STASI.

100 g bursztynu zalać 200 ml spirytusu 95%. Potrząsać butelką od czasu do czasu. Po dziesięciu dniach przelać do ciemnej butelki. Używać jako kropli lub do nacierania bolących miejsc.

 

4. KIT PSZCZELI WEDŁUG BABCI STASI.

Kit pszczeli w słoiczku kupujemy w sklepie z miodami. Zalewamy 200 ml spirytusu. Przez kilka dni potrząsamy butelką, aż się zupełnie rozpuści. Przelewamy i trzymamy w ciemnym szkle.

Używamy jako kropli do picia na czczo – goi wrzody żołądka. Zewnętrznie – na opryszczkę lub inne wypryski. Reakcja bardzo szybka.

 

5. KURACJA CZOSNKOWA BABCI STASI.

Czosnek przecisnąć przez praskę do miseczki, dodać sok z cytryn, połączyć z miodem. Trzymać w lodówce w pojemniku z pokrywką. Spożywać rano – 1 łyżeczkę, godzinę przed posiłkiem. Działa uodporniająco lub jako antybiotyk.

 

                                                                                                                      Zdrówka!


Copryright © Lubelska Szkoła Superbabci i Superdziadka.